AMİFURUMİ FREE PATTERNS, amigurumi, Amigurumi animals, amigurumi christmas, amigurumi free patterns, Amigurumi toys, amigurumi toys animals, christmas gift ideas, christmas gifts, christmas gifts ideas, christmas ideas, christmas list ideas for 13 year old, christmas present, christmas presents, christmas presents for 11 year old, gift christmas, gift ideas for christmas, gifts for 12 year olds, gifts for 13 year olds, ideas for christmas gifts, presents for christmas, things to get for christmas for 13, toys for 12 year olds, Uncategorized

Amigurumi Tabby Cat Free Crochet Pattern

Hello dear Amigurumi Knitting Lovers
Today we share a free amigurumi crochet pattern for you. As you know, we share new amigurumi free patterns every day. master crochets, amigurumi gazelles, amigurumi bears, amigurumi pola, amigurumi pandas, amigurumi penguins, amigurumi giraffes, amigurumi lama, amigurumi pigs, amigurumi rabbit, amigurumi clowns, amigurumi dolls, amigurumi unicorn, amigurumi elephants, amigurumi unicorn , amigurumi hippos, amigurumi monkeys, amigurumi cats, amigurumi dogs and more…

Today, the new daily crochet pattern Amigurumi, Mascot Free Crochet Pattern , I want to give you some information about this pattern;

Haaksteken

In dit hoofdstuk zal ik uitleg geven over de haaksteken die ik gebruikt heb. Het maakt niet uit of je nu in de rondte werkt of in rijen, de techniek blijft hetzelfde. Omdat amigurumi hoofdzakelijk in spiraal gehaakt wordt zal ik de haaksteken ook op deze manier uitleggen.

OPZETLUS

Veel haakwerkjes beginnen met een opzetlus. De opzetlus is de eerste lus die je op de haaknaald nodig hebt om een ketting van lossen te maken. Maak een lus door de lange draad over de korte heen te slaan. Steek de haaknaald door de lus en haal de lange draad door de lus. Trek de lus aan door aan de lange draad te trekken.

LOSSE (L)

Haal de draad vanaf achter over de naald naar voren toe. Op deze manier komt de draad automatisch achter het haakje van de naald terecht. Trek de draad door de opzetlus. Dit is je eerste losse. Herhaal deze handeling totdat je het juiste aantal lossen hebt gehaakt. Dit noemen we een ketting van lossen.

MAGISCHE RING

Bijna alle onderdelen van de katjes worden in de rondte gehaakt. Dit betekent dat je met een rondje begint en vanuit daar verder gaat in spiraal. De magische ring is een fijne manier om te beginnen met het haken van een rondje, omdat er dan geen zichtbaar gaatje in het begin overblijft. Begin zoals bij de opzetlus met een lus en haal de draad door de lus, maar trek de draad nu niet aan. In plaats daarvan houd je het lusje tussen duim en wijsvinger vast en haak je een losse. Trek de lus zachtjes aan. Nu kun je vasten gaan maken in de ring.

Steek de naald door de ring en haal de lange draad op. Nu heb je 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Dit is je eerste vaste. Haak het aantal vasten die je nodig hebt en trek zachtjes aan de korte draad, zodat het rondje zich sluit.

Mocht je deze techniek nog wat moeilijk vinden, dan kun je ook op een andere manier een ring maken. Haak dan 2 lossen en haak het aantal benodigde vasten in de eerste losse

VASTE (V)

Omdat we in spiraal werken is het belangrijk om nu al je eerste steek te gaan markeren. Het begin en einde van een toer is namelijk lastig terug te vinden zonder markering. Ik gebruik altijd een draadje in een contrasterende kleur die ik mee haak en af en toe door het haakwerk trek. Uiteraard kun je ook een stekenmarkeerder of paperclip gebruiken. Zorg dan dat je steeds de markeerder verplaatst bij elke nieuwe toer.

Steek de naald door de 1e steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Je hebt nu de eerste vaste gehaakt.

VASTEN MEERDEREN (2 V IN VOLG V)

We nemen deze toer als voorbeeld: 2 v in elke 4e v. Je haakt dan in elke 4e steek van de voorgaande toer, 2 vasten. Dus: 3 vasten, 2 vasten in 1 steek en dit herhalen tot het einde van de toer.

VASTEN ONZICHTBAAR MINDEREN (2 V SAM)

We nemen deze toer als voorbeeld: haak elke 4e en 5e v samen. Je haakt dan 3 vasten, de volgende 2 vasten worden als volgt samen gehaakt tot 1 vaste: Steek de naald door alleen het voorste lusje van de volgende steek en daarna ook gelijk door het voorste lustje van de steek erna (de 4e en 5e vaste). Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door de 2 voorste lussen. Sla weer de draad om de naald en trek de draad door de 2 lussen op de naald.

HALVE VASTE (HV)

De halve vaste wordt vaak gebruikt om een toer te sluiten of om af te hechten. Steek de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad nu niet om, maar trek het eerste lusje door het 2e lusje. Je hebt nu een halve vaste gehaakt.

HALF STOKJE (HST)

Sia eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door alle 3 de lussen.

STOKJE (ST)

Sla eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerst volgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om en trek hem nu door de eerste 2 lussen. Sla weer de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen.

AFHECHTEN EN SLUITEN

Om de draad af te hechten, knip je deze op ongeveer 20 cm van het werk af. Haal de draad door de laatste lus en trek hem aan. Als in de omschrijving staat dat je het haakwerk moet sluiten, ga je als volgt te werk. Steek de overgebleven draad door een stopnaald en rijg hem door alleen de voorste lussen van de overgebleven vasten en trek hem aan. Zet de draad daarna vast.

VAN KLEUR WISSELEN

Als je van kleur moet wisselen doe je dit bij de laaste steek van een toer. Je haakt de laatste steek tot het punt waarop je 2 lussen op de naald hebt. Pak nu de nieuwe kleur en trek hem door de lus. Je kunt nu bij de volgende toer met de nieuwe kleur beginnen.

WANGEN (2X)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om de wangen op de snuit te naaien.

Snorharen

Knip van naaigaren 4 draadjes van ongeveer 15 cm en zorg dat er aan 1 uiteinde een knoopje is. Trek de draadjes met een naald door het rondje heen. Hierna. kun je ze op de snuit naaien. Plaats de wangen dicht tegen de neus aan. Als de wangen zijn vastgenaaid kun je de snorharen nog wat korter knippen. Naai vervolgens met borduurgaren een streepje tussen de wangen.

OREN (2x)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke 2e v (9 v)

Toer 3 3x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (12 v) Toor 4 2 v in elke 4e v (15 v)

Toer 5 3x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (18 v) Toer 6 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 7 3x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (24 v) Toer 8 2 v in elke 8e v (27 v)

Toer 9 3x (4 v, 2 v in volg v, 4 v) (30 v)

Haak het oortje op de volgende manier dicht:

9 hv, 2 hst, 2 st, 2 st in volg v

Hecht af en knip de draad lang genoeg af om de oren op het hoofd te kunnen naaien.

BINNENKANT OOR (2x)

Maak een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 3 v in eerste v, 1 v, 3 v in volg v, 1 v.

3 v in volg v, 1 v (12 v)

Toer 3 1 v, 3 v in volg v, 3 v, 3 v in volg v, 3 v,

3 v in volg v, 2 v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om het driehoekje in het oor te naaien.

Zorg hierbij dat je een linker- en rechteroor krijgt door het roze driehoekje aan de goede kant van het oor te naaien. De stokjes (van het dichthaken) zijn de onder- kant. Plaats de oren iets ‘rond’ op het hoofd, tussen toer 20 en 25 met 7 v tussenruimte en speld ze met meerdere kopspelden vast.

Tip: Als je twijfelt of de oren recht op het hoofd staan kun je het hoofdje voor een spiegel houden en in spiegelbeeld naar het hoofdje kijken.

Naai vervolgens het oor vast door de stokjes tot het roze stukje met steken door het hoofd vast te maken (foto 1). De halve vasten naai je alleen aan de buitenkant vast (foto 2).

VOETZOLEN (2x)

Achterpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

21, 3 st, 11, 1 hv, 11, 2 hst, 11, 1 hv, 21, 3 st, 11, 1 hv Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

Voorpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

3x (11, 2 hst, 11, 1 hv)

Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

HAAR MAKEN

Kraag

Maak met Durable Soqs een ketting van 31 lossen. Begin in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak 30 v. Knip de draad lang genoeg af om de kraag aan het hoofd te naaien.

Maak met hetzelfde garen strengen van ca. 14 cm lang. Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de streng. Maak 2 lagen zodat de kraag lekker vol wordt. Knoop aan beide uiteinden eerst 5 strengen bruin. Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

Staart

Maak met Durable Soqs strengen van ca. 14 cm lang.

Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de staart en zorg dat er steeds een aantal steken tussen de draadjes zitten. Knoop een rij met draadjes om de 4 tot 5 toeren.

Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

MATERIALEN

Scheepjes Catona

Taupe (Moon Rock 254) 70 gram Beige (English Tea 404) 15 gram

Durable Coral

Zwart (Black 325) 50 gram Goud (Curry 2211)

MATERIALEN MUIS KNUFFELTJE EN HALSBANDJE

Lichtbruin (Camel 2209) 15 gram Roze (Rose Blush 223) 15 gram

Poes Patsy is incl. staart 22 cm hoog

Gebruik voor de accenten op de neus en in de oren bruine rouge.

WAT HEB JE NOG MEER NODIG

haaknaald 2,5 mm vulling

zwart borduurgaren wit naaigaren

ovale veiligheidsoogjes 10 mm donkerroze kattenneusje 15 mm drukknoopje 9 mm

Haak de wangen in beige (zie pag. 29)

Haak de oren in taupe en beige (zie pag. 30)

Zet Patsy in elkaar volgens de omschrijving “Spelend met achterwerk omhoog” (zie pag. 36)

Haak het halsbandje en strikje in roze (pag. 141 en 147)

Haak het muis knuffeltje in lichtbruin (zie pag. 145)

Maak met beige een (magische) ring. 6 v in de ring

2 v in elke v (12 v)

2 v in elke 2e v (18 v)

6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Wissel van kleur en ga verder met taupe. 24 v (2 toeren)

2 v in elke 4e v (30 v)

30 v

6 v, 6x (2 v, 2 v in volg v), 6 v (36 v) 6 v, 6x (2 v in volg v, 3 v), 6 v (42 v)

14 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 16 taupe 6 v, 6x (4 v, 2 v in volg v), 6 v (48 v)

8 taupe, 1 zwart, 8 taupe, 1 zwart, 4 taupe, 2 zwart, 4 taupe, 1 zwart, 8 taupe, 1 zwart, 10 taupe

6 v, 6x (2 v in volg v, 5 v), 6 v (54 v)

9 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 4 taupe, 3 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 11 taupe, 1 zwart, 10 taupe

6 v, 6x (6 v, 2 v in volg v), 6 v (60 v)

9 taupe, 1 zwart, 13 taupe, 1 zwart, 2 taupe, 1 zwart, 2 taupe, 1 zwart, 1 taupe, 1 zwart, 2 taupe, 1 zwart, 13 taupe, 1 zwart, 11 taupe

6 v, 6x (2 v in volg v, 7 v), 6 v (66 v)

10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 1 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 2 taupe, 1 zwart, 1 taupe, 1 zwart, 9 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe

66 v

10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe, 2 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 2 zwart, 9 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe

66 v

10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 12 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe

66 v

10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 12 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 3 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe

66 v (5 toeren)

10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 12 taupe, 1 zwart, 7 taupe, 1 zwart, 10 taupe, 1 zwart, 5 taupe, 1 zwart, 11 taupe

Vanaf hier ga je verder met taupe.

66 v

Plaats de ogen tussen toer 11 en 12 met ca. 14 v tus- senruimte (geteld vanaf toer 11). Plaats de neus tussen toer 2 en 3.

haak elke 10e en 11e v samen (60 v)

60 v

6x (4 v, 2 v sam, 4 v) (54 v)

54 v

haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v)

haak elke 6e en 7e v samen (36 v) 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30 v) haak elke 4e en 5e v samen (24 v)

Vul het hoofd op.

6x (1 v, 2 v sam, 1 v) (18 v)

haak elke 2e en 3e v samen (12 v) haak elke 1e en 2e v samen (6 v)

Hecht af en sluit het hoofd.

LIJF

Maak met zwart een (magische) ring. Toer 1 6 vin de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 vin elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

Wissel van kleur en ga verder met zwart. Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v) Toer 7 2 v in elke 6e v (42 v)

Toer 8 6x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (48 v) Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 9 2 v in elke 8e v (54 v)

Wissel van kleur en ga verder met zwart. Toer 10-12 54 v (3 toeren)

Toer 13 54 v

51 taupe, 3 zwart

Toer 14-16 54 v (3 toeren)

54 zwart

Toer 17-18 54 v (2 toeren)

51 taupe, 3 zwart

Toer 19-20 54 v (2 toeren) 54 zwart

Toer 21 54 v

1 zwart, 51 taupe, 2 zwart

Toer 22 haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

1 zwart, 46 taupe, 1 zwart

Toer 23 48 v

1zwart, 46 taupe, 1 zwart Toer 24-25 48 v (2 toeren) 48 zwart

Toer 26 6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v) 1 zwart, 40 taupe, 1 zwart

Toer 27-28 42 v (2 toeren)

1 zwart, 40 taupe, 1 zwart Toer 29 42 v

42 zwart

Toer 30 haak elke 6e en 7e v samen (36 v)

2 zwart, 34 taupe

Toer 31-32 36 v (2 toeren)

2 zwart, 34 taupe

Toer 33 36 v

36 zwart

Toer 34 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30v)

2 zwart, 28 taupe

Toer 35-36 30 v (2 toeren)

2 zwart, 28 taupe

Toer 37 9 v, 14 st, 1 v, 7 hv

Vul het lijf op en knip de draad lang genoeg af om het

hoofd op het lijf te kunnen naaien.

ARMEN (2x)

Maak met taupe een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 5-6 21v (2 toeren)

Toer 7 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 8 18 v

Toer 9-11 18 v (3 toeren)

Toer 12 2 v sam, 16 v (17 v)

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 13-14 17 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met taupe.

Toer 15 2 v sam, 15 v (16 v)

Toer 16-17 16 v (2 toeren)

Vul het armpje op.

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 18 2 v sam, 14 v (15 v)

Toer 19 15 v

Wissel van kleur en ga verder

met taupe.

Toer 20 15 v

Toor 21 2 v sam, 13 v (14 v)

Toer 22 14 v

Wissel van kleur en ga verder

met zwart.

Toer 23 14 v

Wissel van kleur en ga verder met taupe.

Toer 24-26 14 v (3 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 27 14 v

Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 28-29 14 v (2 toeren)

Vul het armpje verder op en maak hem met 6 v dicht.

Knip de draad lang genoeg af om de armen aan het lijf te kunnen naaien.

LINKERBEEN

Maak met taupe een (magische) ring. Toer 1 6 vin de ring

Toer 2 2v in elke v (12 v)

Toer 3 2 vin elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Wissel van kleur en ga verder met zwart. Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v) Toer 7-8 36 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met zwart. Toer 9 36 v

Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 10 36

Toer 11 3x (5 v, 2 v sam, 5 v) (33 v)

Toer 12 33 v

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 13 33 v

Toer 14 haak elke 10e en 11e v samen (30 v) Wissel van kleur en ga verder met taupe.

Toer 15 30 v

Toer 16 3x (4 v, 2 v sam, 4 v) (27 v)

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 17 27 v

Toer 18 haak elke 8e en 9e v samen (24 v) Toer 19 24 v

Wissel van kleur en ga verder met taupe.

Toer 20 3x (3 v, 2 v sam, 3 v) (21 v)

Wissel van kleur en ga verder met zwart.

Toer 21 21 v

Toer 22 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 23 9 st, 1 v, sla de resterende 8 v over. Deze hoef je niet te haken.

RECHTERBEEN

Haak t/m toer 22 volgens de omschrijving van het linkerbeen.

Toer 23 8 v, 9 st, 1 v

Vul de benen licht op en knip de draad lang genoeg af om de voeten aan de benen te kunnen naaien.

VOETEN (2x)

Maak met taupe een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v)

Toer 5-10 24 v (6 toeren)

Toer 11 haak elke 7e en 8e v samen (21 v) Toer 12-18 21 v (7 toeren)

Toer 19 haak elke 6e en 7e v samen (18 v) Vul het voetje op.

Toer 20 haak elke 2e en 3e v samen (12 v) Toer 21 haak elke 1e en 2e v samen (6 v) Hecht af en sluit de voet.

STAART

Maak met zwart een (magische) ring. Vul de staart tijdens het haken regelmatig op.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v) Toer 3 2 v in elke 4e v (15 v) Toer 4 2 v in elke 5e v (18 v) Toer 5-6 18 v (2 toeren) Toer 7 18 v

16 taupe, 2 zwart

Toer 8-10 18 v (3 toeren)

18 zwart

Toer 11 18 v

16 taupe, 2 zwart

Toer 12-14 18 v (3 toeren)

18 zwart

Toer 15 18 v

16 taupe, 2 zwart

Toer 16-18 18 v (3 toeren) 18 zwart

Toer 19-20 18 v (2 toeren)

16 taupe, 2 zwart

Toer 21 2 v sam, 16v (17 v)

17 zwart

Toer 22 17 v

17 zwart

Toer 23-24 17 v (2 toeren)

1 zwart, 15 taupe, 1 zwart Toer 25-26 17 v (2 toeren) 17 zwart

Toer 27 1 v, 2 v sam, 14 v (16 v) 1 zwart, 14 taupe, 1 zwart

Toer 28 16 v

1 zwart, 14 taupe, 1 zwart

Toer 29-30 16v (2 toeren) 16 zwart

Toer 31-32 16 v (2 toeren) 1 zwart, 14 taupe, 1 zwart Toer 33 2 v sam, 14 v (15 v)

15 zwart

Toer 34 15 v

15 zwart

Toer 35-37 15 v (3 toeren) 1 zwart, 13 taupe, 1 zwart Toer 38-39 15 v (2 toeren)

15 zwart

Vul de staart verder op en knip de draad lang genoeg af om hem aan het lijf te kunnen naaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!